Een benzine grasmaaier starten gaat soepeltjes als je de volgende tips in je achterhoofd houdt. Grasmaaier bediening

Grasmaaier bediening – in de schuur

Wanneer je de grasmaaier na de winterperiode uit de schuur haalt kan er geen benzine meer inzitten. Dit hebben we met grasmaaier onderhoud geleerd. Heb je hem tijdens het maaiseizoen even niet gebruikt, tap dan eerst de oude benzine af en vul de grasmaaier met nieuwe benzine. Veelal wordt Euro 95 of 98 gebruikt. Check voordat je benzine gaat toevoegen altijd eerst de gebruikershandleiding.

Nadat je even het oliepeil hebt gecheckt en wellicht nog een beetje olie hebt bijgevuld, controleer je de bougie. Is deze een beetje smerig of nat geworden dan zal de maaier niet starten. De bougie kun je droog maken met een doek en carburateur reiniger.

Grasmaaier bediening – op het gazon

Het werk kan beginnen! Of toch nog niet? Voordat je het maaimonster aanslingert kun je beter eerst het gazon ontdoen van vreemde obstakels. Verwijder dus eerst objecten die niet op het gazon thuishoren zodat je ongestoord je (eerste) rondje kunt gaan maaien. Je kunt hierbij denken aan tuinmeubilair, stenen, takken en dergelijke. Daarna plaats je de benzinemaaier op het gazon.

Grasmaaier bediening – klaar voor de start?

Om hem te starten druk je enkel keren op de benzineknop (vaak rood of zwart) die op de behuizing is te vinden. Hiermee wordt er benzine in de motor gepompt.

Grasmaaier bediening Is je benzine grasmaaier uitgerust met een gashendel? Zet deze dan even in de start stand. Hierna trek je de motor remhendel aan en houd deze vast. Met je ander hand ga je de motor starten door aan het startkoord te trekken. Hou deze echter goed vast en laat hem niet los zodat hij terugschiet! Begeleid het koord voorzichtig weer terug en je wekelijkse maairondje kan beginnen. Let op: soms is het nodig een aantal keren aan het koord te trekken, waarna de motor start. Modernere benzine grasmaaiers zijn – net als nieuwere auto’s – voorzien van een startknop wat gebruik van de machine nog eenvoudiger maakt.

 

Instructievideo motormaaier