Grasmaaier onderhoudNaast dat je de benzinemaaier moet vullen met benzine, heeft hij ook regelmatig extra aandacht nodig. Om jee benzine grasmaaier in top shape te houden zul je in het benzine grasmaaier onderhoud (afhankelijk van het model) telkens een aantal stappen moeten volgen. Voorkomen is steeds nog beter dan genezen.

 

Machine reinigen

Nadat je klaar bent met maaien is het belangrijk de machine schoon te maken. Voor je eigen veiligheid is het van belang om de machine uit te zetten en vervolgens te wachten tot het moment dat hij is afgekoeld. Met een borstel of doekje kun je het gras van de behuizing en messen vegen. Het kan zijn dat het gras bij de messen wat is vast geklit, dus dan kun je bijvoorbeeld ook een schraper gebruiken.

Messen controleren

De robotmaaier mesjes hebben veel te verduren. Controleer daarom regelmatig de staat van de messen. Neemt het maairesultaat af? Dan kunnen de messen toe zijn aan vervanging of misschien kunnen zelfs wel worden geslepen.

Oliepijl controleren

Als de machine is afgekoeld is het belangrijk om het oliepijl te controleren. Zonder voldoende olie draait de motor in de soep en dat willen we graag voorkomen. Naast het controleren van het oliepijl zul je ook af en toe de olie moeten verversen. Hoe vaak dit moet staat beschreven in de bijgeleverde gebruikershandleiding, maar hou er grofweg rekening mee dat je om de 20 werkuren deze exercitie uit gaat voeren.

Luchtfilter controleren

Tevens is het noodzakelijk om regelmatig het luchtfilter te reinigen. Als dit verstopt raakt werkt de grasmaaier minder efficiƫnt en zal hierdoor vermogen verliezen. Aangezien de benzine grasmaaier met een bougie is uitgerust is het verstandig af en toe te controleren of deze nog goed is afgesteld.

Winterslaap

De zomer is afgelopen het gras hoeft minder vaak te worden gemaaid. Na verloop van tijd is het zover, de benzine grasmaaier wordt op een droge en liefst vorstvrije plek gestald om te wachten op het voorjaar. Uiteraard maak je de maaier eerst grondig schoon, vernieuw je de olie en maak je de benzinetank leeg. Laat je de oude benzine niet weglopen, dan is het mogelijk dat de carburateur verstopt raakt door kleine deeltjes die gaan bezinken.